FELHÍVÁS!

Tisztelt Esztári Lakosok!
 
A szennyvíztelepet üzemeltető Debreceni Vízmű Zrt. tájékoztatta Önkormányzatunkat arról, hogy a szennyvíztelepre beérkező szennyvíz tisztítására hivatott mikroorganizmus kultúra, biológiai tisztulást elősegítő baktérium törzs a szennyvíztelepen teljes mértékben kipusztult.

A megsemmisülés oka, olyan mértékű vegyszernek a szennyvízhálózatba jutása, juttatása, amely pusztító hatását tekintve alkalmas volt arra, hogy ilyen mértékű károsodást okozzon. 
Ez azt jelenti, hogy a szennyvíztelep jelenleg nem tudja ellátni a feladatát, mivel felelőtlen, gondatlan, a környezetükre teljes mértékben igénytelen „felhasználók”, semmibe nézve azt a rendszert, amely a maga és mások egészségesebb életkörülményeinek a biztosítására hozott létre és tart fent a közösség, mérgező anyagot juttatott a szennyvízhálózatba.
Az előzetes vizsgálat során kiderült, hogy a mérgezés nyomai egyértelműen esztári háztartás irányába vezetnek. Reméljük, hogy a Debreceni Vízmű Zrt által kezdeményezett hatósági eljárás ki fogja deríteni az elkövető személyét, aki súlyos büntetésre számíthat.
A Debreceni Vízmű Zrt mindent elkövet annak érdekében, hogy a szennyvíztelep újra működőképessé váljon.
Kérem és egyben felszólítom a lakosságot, hogy ne akadályozzuk a Debreceni Vízmű Zrt törekvését azzal, hogy  továbbra is a szennyvízhálózatba nem juttatható anyagokat öntünk a rendszerbe, hiszen az élhető környezet megteremtése és fenntartása mindannyiunk közös érdeke. 
Bízva együttműködő és segítő szándékukban, kérem a Tisztelt lakosságot a fent leírtak betartására.
 
Esztár, 2018. május 24.
 
Szécsi Tamás
polgármester