Beiskolázási támogatásról tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

 

Esztár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Esztár községben állandó lakóhellyel rendelkező gyermekek, tanulók, hallgatók részére a 2022. tanév megkezdése előtt beiskolázási támogatást biztosít.

– A bölcsődei és óvodai jogviszonnyal rendelkező gyermekek esetén 10.000 Ft,

– általános iskolás gyermeke esetén 15.000 Ft,

– középfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló esetén 20.000 Ft

– felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló hallgató esetén 25.000 Ft a megállapított támogatás összege gyermekenként.

A kérelmeket a bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermekek esetén 2022. augusztus 20-ig kérjük benyújtani az erre a célra rendszeresített nyomtatványon, mely a Hivatalban munkaidőben átvehető.

A közép- és felsőfokú oktatási intézményben tanulók esetén –  mivel ezen kérelmek kötelező melléklete a tanulói, hallgatói jogviszony igazolása – a kérelmek benyújtására 2022. szeptember 20-ig van lehetőség.

A bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermekek részére a támogatás 2022. szeptember 1-ig, a közép- és felsőfokú oktatási intézményben tanulók részére 2022. szeptember 30-ig kifizetésre kerül.

Mindkét határidő jogvesztő, tehát a határidő után benyújtott kérelmeket nem tudjuk figyelembe venni.

Mindkét kérelem esetében nyilatkozni kell, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 250.000 Ft-ot.

 

Esztár, 2022. július 29.

 

Szécsi Tamás

polgármester

 

 A Kérelem INNEN tölthető le.