Célba ért a gyűjtés!

A helyi Polgárőrség kezdeményezése indult nemrégiben gyűjtési akció a község lakói körében annak érdekében, hogy legyen a településükön egy defibrillátor. Tavaly október közepén kezdték el gyűjtést, de a célként kitűzött 650 ezer forint helyett csak 410 ezer forint gyűlt össze.

Szalóki Gábornak köszönhetően ez az összeg is elég lett, így meg tudták venni az orvosi műszert, sőt egy 200 fő részére elegendő elsősegély csomagot is felajánlott az Esztári Polgárőrség részére. Az életmentő készüléket, 2016. február 28-án adták át ünnepélyes keretek között az Esztári Művelődési Házban. A polgárőrség részéről Oláh Sándor elnök és Halász Istvánné alelnök adta át az adományt a helyi orvosi rendelőben dolgozó Halász Andrásné és Farkas Zoltánné részére, akik elmondták, hogy a készüléket a nap 24 órájában elérhetővé szeretnék tenni, de ehhez szükség van a szakápolók bevonására is.
Szécsi Tamás, Esztár Község polgármestere méltatta ezt a kezdeményezést mely sikeresen lezárult, és megvalósult. Példa értékűnek tartja, hogy az emberek összefogásával sikerült ezt is megvalósítani. A készülék meglétét nagyon fontosnak mondta, hisz a községben iskola, óvoda, sportegyesület is van.
Az Esztári Bűnmegelőzési Egyesület köszönetet mondott minden felajánlónak, támogatónak, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a nemes és jó célokat szolgáló kezdeményezés. Mivel a defibrillátornak egyszer használatos alkatrészei vannak és azok szavatosáig ideje 3 év múlva lejár, a Polgárőrség elnöksége úgy döntött, hogy egy alszámlát nyit ezeknek az eszközöknek a pótlására, melyre továbbra is várják a felajánlásokat.